Mezoterápia

Minden amit a mezőterápiáról tudni kell: tűs mezoterápia és tű nélküli mezoterápiás kezelések

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A mezoterápia története

2011.06.08. 16:45 mezoterapia

A mezoterápiás  kezelés igen hosszú időre nyúlik vissza, kevesen tudják de tűs injekciós mezoterápiás kezelést már igen korán 1844-ben kitalálták, első alkalmazása sem késett sokat, hiszen Franciaországban 1855-ben a gyakorlatban is alkalmazták, igaz más célokra. Majd megint pár évvel később az EINHORN gyógyszergyártó kifejleszti a prokaint és nagy reményeket táplál annak felhasználásával kapcsolatban a fájdalomcsillapításban. Tehát az első kísérletek tulajdonképpen a fájdalomcsillapítás kapcsán merültek fel. A mezoterápia kifejezés (MESOTHÉRAPIE) a szakirodalom forrásai szerint elsőként 1958-ban kerül publikálásra mégpedig egy francia doktor (Dr. Michel Pistor) feljegyzéseiben.

Pistor 1960-tól oktatja is a mezoterápiás kezelést, majd 1960-ban megalakul a Francia Mezoterápia Társaság Párizsban 16 taggal, ekkor még az orvosi társadalom hivatalosan nem ismeri el a kezelés hatékonyságát. A fordulópont 1968-ban következik be ugyanis Franciaországban hivatalosan is kezdi befogadni az orvosi szakma a mezoterápiát.

1976 az első Első Nemzetközi Mezoterápia Kongresszus dátuma, amelyet a franciaországi Bray et Lu-ben tartottak és azóta is évente, kétévente más-más helyszínen megrendezésre kerül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mezoterapiabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr102968208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása