Mezoterápia

Minden amit a mezőterápiáról tudni kell: tűs mezoterápia és tű nélküli mezoterápiás kezelések

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Tű nélkül mezoterápia

2011.06.08. 18:08 mezoterapia

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy különböző elektroporézis elvén működő készülék segítségével, majdnem olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analitikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos tűs mezoterápiás kezeléssel. Sok kozmetikus illetve paciens is eleve fél a tűs, injekciós kezelésektől, így a tű nélküli mezoterápiás kezelés ilyen esetekben az egyetlen megoldás amely mint a korábbiakban is írtuk nem sokkal kevésbé hatékony, mint a tűs mezoterápiás eljárás.

Csak analitikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén), amelyek semmilyen fölösleges adalékot nem tartalmaznak. Hagyományos kozmetikumok bevitele szigorúan tilos, mivel azok használata esetén óriási nagy az allergiás reakció ill. súlyos lokális fertőzés fellépésének a veszélye

A bőrnek egyébként sincs egyáltalán semmi szüksége a hagyományos kozmetikumokban található konzerváló szerekre, festék- és illat anyagokra! Sőt nemhogy nincs szüksége rájuk, de azok hosszú távú használat esetén csak mindenféle bajok forrásai számára.

Nagy előnye még ennek az eljárásnak, hogy gyakorlatilag veszélytelen. Ez azt jelenti, hogy a készülékkel (a megfelelő analitikai tisztaságú és steril hatóanyagok használata esetén) kellemetlen mellékhatások okozása veszélyének esélye majdnem nulla százalék, mivel a kellemetlen és nem kívánatos mellékhatásokat általában a fent említett nem kívánatos segédanyagok váltják ki és nem pedig a hatóanyagok.

2003-ban drámai felfedezést tett két észak-amerikai orvoskutató (Peter Agree, Roderick Mackinnon), melyért kémiai Nobel-díjban részesültek. Kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat (aquaporin-2), amelyeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni. Így sejtszintű penetrációt hoztak létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A megnyitott csatornák segítségével a sejtekbe a legkülönbözőbb ionos és nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok bevitele vált lehetővé nagy mennyiségben (0,25g-1,5g percenként).

A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag-bevitelt, eredményesebb, mint az iontoforézis, hatékonyabb, mint az ultrahangos sonoforézis, és több mint a tűs mezoterápia, amelynél a hatóanyag bejutása biztosított ugyan, de a sejtszintű anyagfelvétel nem. Gyorsul a hámon, a faggyú- és a verejtékmirigyen keresztüli transzcelluláris és intercelluláris anyagvándorlás. Ráadásul nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő. A protein és aquagén csatornák megnyitását elektroporációnak nevezzük. A módszer nemzetközi szakirodalomban meghonosodott neve az IMRF szisztéma. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen "kezelik" a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak, és kifejtik sejtszintű hatásukat. Az elektroporációval legyőzhető a hám barrierfunkciója, amit a következő mérési eredmények bizonyítanak az egyszerű lokális kezeléssel való összehasonlításban:

600%-kal több hatóanyag a szarurétegben
1200%-kal jobb hatóanyag-penetráció a hámban
4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

Az elektroporáció alkalmazásával kész koktélkeverékek és egyénileg összeállított mezoterápiás koktélok is bevihetőek a bőr mély rétegeibe. Az esztétikai kezelésekben a forradalmian új rádiófrekvenciás módszert alkalmazzuk a mezolift, a mezocellulit, a lipolizáló-alakformáló, a mezohaj, a mezostria és a mezopigment kezelésekben.

A beavatkozástt ne végezzük terheseken, epilepsziásokon, pacemakereseknél, súlyos aknés pácienseknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezoterapiabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr862968446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása