Mezoterápia

Minden amit a mezőterápiáról tudni kell: tűs mezoterápia és tű nélküli mezoterápiás kezelések

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mit érdemes tudni a mezoterápiáról?

2011.06.08. 17:10 mezoterapia

Mint jelent a valóságban a mezoterpiás beavatkozás? A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek - lehetőleg minél nagyobb koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében. Ez a legegyszerűbben és leghatékonyabban mikroinjekciókkal érhető el, amelyeket az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végezhetünk el felületi érzéstelenítés után vagy anélkül, a testtáj ill. a páciens egyéni fájdalomtűrő képessége függvényében. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez a legbiztonságosabb kezelési módszer az összes rendelkezésre álló közül. A Valóságban a mezoterápia manapság az intrafokális injekciós kezelés továbbfejlesztett, gépesített és automatizált változata.
 


A beadott "koktéloknak" (mixeknek) elsősorban vizes bázisúnak kell lenniük, másrészt az orvos egyéni receptúra alapján, "mixeli" a különböző hatóanyagokat. Nagyon fontos a kezelések során a sterilitás, tekintettel, arra, hogy az injekciós kezelés megnyitja a bőrréteget és megnövekedhet a fertőzés veszélye.

Minden kezelt paciens részére egyedi mixek, koktélok részét képezik a mezoterápiás kezelési tervnek. Azaz feladattól és beavatkozástól függően egyénektől függően, más-más receptúra összeállítása szükséges. Egyéni kell legyen és az alkalmazás helye valamint a  mélysége is változó lehet. A tűs mezoterápiás kezelések a technika előrehaladtával manapság már gépesítették és automata adagolópisztolyba csatlakoztatott egyénileg összeállított keveréket az injekciós fecskendő juttatja el a megfelelő helyre.
A kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát tudja állítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. Mélyebbre többet felületesen kevesebbet adagol a a mezoterápiás pisztoly. A terápia gyors, viszonylag fájdalommentes, az eredmény már 1-2 kezelés után érzékelhető és 3-4 kezelés után már teljesen nyilvánvaló, a terápia jótékony hatása. Ezt követően a kezelések gyakorisága heti 1-től havi 1-ig változik.

Végezhető a kezelés kezdetben intenzív kúraként, majd ritkább állapotfenntartó kezelésekre  térhetünk át. A tűs kezelésnek legtöbbször nincs gyógyulási ideje, vagyis nem hagy látható külsérelmi nyomot, tehát nem kell elvonulni a világ elől. Kivétel lehet, a mélyebb behatolással járó például a narancsbőr és helyi zsírpárna kezelése, amikor esetenként véraláfutások keletkezhetnek a bőr felszínén. Ezek felszívódása azonban kiválóan meggyorsítható különböző külsőkeg alkalmazott krémek segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezoterapiabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr762968286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása