Mezoterápia

Minden amit a mezőterápiáról tudni kell: tűs mezoterápia és tű nélküli mezoterápiás kezelések

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Tűs mezoterápia

2011.06.08. 18:00 mezoterapia

Manapság egyre többet hallani, olvasni a mezoterápiáról. Ez a szépségiparban néhány éve teret nyert eljárás hatékonyságával és látványos eredményeivel méltán vívta ki a neki járó tiszteletet. Mert hát mi is ez a mezoterápia tulajdonképpen? A név alapvetően egy subcutan (a bőr alatti mélyebb rétegekbe szúrt) injekciós eljárást takar, melynek a célja különféle hatóanyagok, gyógyszerek bejuttatása az emberi testbe. A technika már csaknem 50 éve ismert, egy francia orvos (Michel Pistor) fedezte fel, kezdeti felhasználási területe kimerült izom és ízületi fájdalmak kezelésében, két franciaországi orvosi egyetemen azóta is a kötelező kurzusok közé tartozik a mezoterápiás kezelések oktatása. Körülbelül 20 évvel ezelőtt egy brazil doktornő felfedezte, hogy a zsírszövetekbe bejuttatott foszfatidilkolin hatására a kezelt szövet összezsugorodik, innentől kezdve az eljárás diadalmenete és népszerűsége a szépségszakmában töretlen.

Jelenleg a világon több tízezer orvos és kozmetikus alkalmazza a mezoterápiát. Maga a technika azóta gyakorlatilag nem sokat változott, hiszen az eljárás alapja továbbra is a bő alatti különféle szövetek (zsír, kötőszövet stb.) injekciós kezelése hajszálvékony, pár miliméter hosszú tűvel. Az elmúlt évtizedben azonban a beadható anyagok száma 100 fölé nőt, a kezelések indikációja is széles skálán mozog. Magában foglalja a műtét nélküli zsíreltávolítást, a hyaluronsavas kötőzöveti regenerációt, a hajhullás kezelését, illetve a narancsbő végleges eltávolítását, hogy csak néhányat soroljunk a lehetőségekből.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezoterapiabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr412968432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása