Mezoterápia

Minden amit a mezőterápiáról tudni kell: tűs mezoterápia és tű nélküli mezoterápiás kezelések

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mezoterápiával a terhességi csíkok ellen

2011.06.08. 17:55 mezoterapia

A bőr felületére felvitt különböző kozmetikai termékek felszívódását jelentősen gátolja bőrünk szarus hámrétege. Léteznek a felszívódást elősegítő különböző módszerek, amelyek közül az egyik leghatásosabb módszer a mezoterápia. Szakértők megfigyelték, hogy a különféle kozmetikai hatóanyagok akkor fejtik ki legintenzívebben a hatásukat, ha oda kerülnek, ahol be kell avatkozni a szervezet működésébe. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez legbiztonságosabban és legegyszerűbben a hatóanyag közvetlen befecskendezésével érhető el.

A módszerrel halványítani lehet a terhességi csíkokat. Vékony tűvel manuálisan vagy automatizált készülékkel (tűs mezoterápia) a striákba juttatjuk az egyénre szabott előzetesen kikevert hatóanyagkoktélt. Létezik injekciós tűt kiváltó eljárás (tű nélküli mezoterápia): ebben az esetben készülék által kibocsátott elektromágneses hullámok hatóanyagcsatornákat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé, ezeken keresztül szívódik fel a hatóanyag. A bőrbe jutatott hatóanyagkoktél stimulálja a fibroblast sejteket. Ezek a bőr "őssejtjei", amelyek a rugalmasságot biztosító kollagént és elasztin rostokat állítják elő. A fibroblast-szaporulat hatására újraépül takarószervünk, a csíkok láthatóan "kitöltődnek" és csökken a lilás, vöröses elszíneződés is. A mély és vastag striák esetén 40%-os, a friss és vékony sávoknál 80-90%-os a szövet felépülése és bebarnulása. Főleg a comb- és a fenéktájékon jelentős a változás. - Jelenleg nincs olyan kezelés, amellyel végleg eltűnnének a vonalak, de a 40-90%-os javulás elérhető a fenti mezoterápiás kezelések segítségével.

 

Minden olyan beavatkozásnál, amikor a bőr folytonossága megszakad, kockázatot jelent a fertőzés, ezért a mezoterápiás szakembereknek kizárólag steril, egyszer használatos eszközökkel szabad dolgozni. Emellett előírás a gyógyszergyárban előállított steril, ampullázott készítmények használata, és szigorú szabályai vannak a bőrfertőtlenítésnek is. Dacára, hogy szurkálásról van szó, a kezelés nem fájdalmas. Inkább riadtságot kelthet a tűs pisztoly így, aki irtózik a fecskendő látványától vagy csukja be a szemét vagy pedig válassza a tű nélküli mezoterápiás kezeléseket.

 


A mezoterápiás eljárást lassan egy évtizede alkalmazzák regeneráló kezelésekhez (pl. arcbőr-öregedés, hajhullás, narancsbőr kezelése), de striákkal mindössze egy éve kezdtek foglalkozni, nemcsak nálunk, hanem az egész világon. Tehát hogy milyen hosszú távon épül vissza a szövet, egyelőre nem tudni.

Használati javaslat: 3-6 kezelés, kéthetente 1 alkalom
Időtartam: Kb. 1/2 - 1 óra/ kezelés (a problémás testfelület nagyságától függően)

Kizáró okok, állapotok: Cukorbetegség, vérzékenység, terhesség, gyulladt bőr stb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mezoterapiabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr622968418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása